Veled vagyunk

A kereskedelmi szakszervezetek társadalmi párbeszédet akarnak az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról

2019. június 28. - Magyar Szakszervezet

Azt gondoljuk, elengedhetetlen a társadalmi párbeszéd, ezért igényt tartunk a vásárlók és a munkavállalók véleményének megismerésére.

A szakszervezetek véleményüket és javaslatukat a kutatás eredményének ismeretében kívánják kialakítani.

A felmérés során együttműködünk a munkáltatói szervezetekkel a kérdések összeállításától egészen a kiértékelésig. Álláspontunk szerint ez biztosítani fogja, hogy a felmérés eredményét mindkét fél hitelesnek és valósnak fogadja el. 

A megkérdezés eredményeit és az azt követő esetleges lépéseket a szakszervezetek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán kívánják megvitatni.  Mivel a kérdés nemcsak a kereskedelemben dolgozó munkavállalókat, hanem valamennyi vásárlót érinti, ezért véleményünk szerint ez a szintér a legalkalmasabb az egyeztetésre.  

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elkötelezett a munkavállalók iránt, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy a kereskedelemben dolgozók véleményét figyelembe véve, és érdeküket képviselve hozzon döntést az adott kérdésben.

A vasárnapi nyitva tartás kapcsán a két szakszervezet együttműködik, és folyamatosan egyeztet egymással. Teszi ezt mindazért, hogy eredményesen és minél hatékonyabban képviselje szakszervezeti tagságát.

Karsai Zoltán                                                                                 Bubenkó Csaba

a KASZ elnöke                                                                              a KDFSZ elnöke

(Fotó: 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://veledvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1514916532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása