Veled vagyunk

Képviselőjelölt lett Nemes Gábor

2018. január 19. - Magyar Szakszervezet

ke_pernyo_foto_2018-01-19_15_21_13.pngEgyik legfontosabb feladatának tekinti Nemes Gábor, hogy közreműködjék a szociális partnerek – a kormány, a munkaadók és a munkavállalók – közötti párbeszéd korábban lebontott intézményrendszerének helyreállításában. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője és a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökségi tagja a DK képviselőjelöltjeként indul a 2018-as parlamenti választáson.

Nemes Gábort, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnökségi tagját, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnökét indítja a választáson a Demokratikus Koalíció Budapest 13. Körzetében, tehát a XVI. kerületben. Erről a párt oktatási szakpolitikusa először az ATV Start című műsorában beszélt. Arató Gergely elmondta, hogy a DK jelöltjeit a hétvégén fogják bemutatni.

Vajda Zoltán, az Együtt képviselőjelöltje szintén ebben a körzetben kíván indulni, ám a műsorban elmondta, hogy akár az is előfordulhat, hogy visszalép, ha egy másik ellenzéki párt alkalmasabb jelöltet állít. Úgy véli, most az a legfontosabb, hogy mindenhol csak egyetlen ellenzéki jelölt induljon a kormánypárti jelölttel szemben.

Arató Gergely szerint is egy jelölt a legcélszerűbb, erről folyamatosan tárgyalnak a pártokkal, s a DK örömmel venné, ha Vajda Zoltán visszalépne jelöltjük javára. Egyébként a Fidesz képviselőjelöltje ugyanitt Szatmáry Kristóf lesz.

Nemes Gábor szintén az ATV-ben nyilatkozott először képviselőjelöltként. Elmondta, hogy pár esztendeje a MASZSZ közlekedési tagozata egyeztetést kezdeményezett a parlamenti pártokkal, s már akkor a DK bizonyult a leginkább nyitottnak az együttműködésre, és az érdekvédők egyes követeléseit be is építette a programjába. Jelezte azt is, hogy a MASZSZ Fehér könyvében ugyancsak megjelennek ezek a javaslatok; a dokumentum különben azt foglalja össze, mit vár a szakszervezet a következő kormánytól.

A korábbi egyeztetéseken pedig felvetődött – emlékeztetett Nemes –, hogy miért ne kerülhetne be egy szakszervezeti vezető is a parlamentbe, hogy ott közvetlenül képviselje a munkavállalókat. Az érdekvédő most a konkrét ajánlatra igent mondott, és hangsúlyozta: egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy közreműködjék a szociális partnerek – a kormány, a munkaadók és a munkavállalók – közötti párbeszéd korábban lebontott intézményrendszerének helyreállításában. Szerinte ez a feltétele annak, hogy a dolgozók szempontjait hatékonyabban megjelenítsék.

A képviselőjelölt egy kérdésre válaszolva hangsúlyozta: szakszervezeti vezetőként jó ideje határozottan kiáll a munkavállalói érdekek mellett, és reményei szerint ezt a potenciális szavazók is értékelik. Ezért bízhatnak benne, hogy őket is hasonló elszántsággal képviseli majd, így Nemes ennek alapján reméli, hogy minél többen rá fognak majd szavazni.

Amennyiben a parlamentbe kerül, a munkavállalók képviseletét tekinti az egyik legfontosabb feladatának, így a munka törvénykönyvének a szakszervezetek által évek óta követelt módosításáért küzdene. Ez választókerületének lakosságára számára sem lehet közömbös, hiszen ott is sok dolgozó él. De igazi szakterületén, tehát a közösségi közlekedéssel kapcsolatban is van számos helyi probléma, s természetesen ezek megoldása érdekében is fel kíván lépni.

Arra a felvetésre, hogy milyen esélyt lát a sikerre, Nemes leszögezte: az egyik legfontosabb szempont a hitelesség. Kampányterv készül, és a jövő héttől akár házról házra járnak, illetve a kerület összes forgalmasabb pontján meg kívánnak jelenni – mondta. Azt gondolja, hogy helyben is párbeszédet kell folytatni az emberekkel, mert így érhető el, hogy támogassák az elképzeléseit. Most egyébként a célja elsősorban az, hogy a választókat sikerüljön rávenni arra, hogy menjenek el szavazni.

Nemes Gábor 1962-ben született Budapesten, 1979-ben autószerelő szakmunkás-bizonyítványt szerzett, s 1984 óta dolgozik a Budapesti Közlekedési Zrt.-nél, ezen belül a XVI. kerületi Cinkota Autóbusz Divíziónál. Érdekképviseleti tevékenységet 1991 óta végez, s 2002-ben választották meg a Cinkota Autóbusz Szakszervezet elnökének, ami az Egységes Közlekedési Szakszervezet jogelődje, amelynek ma is a vezetője. Nemes 2015-től a MASZSZ elnökségének tagja, 2016-tól a szervezet szóvivője. Tagja a Magyar Szóvivők Országos Egyesületének, s elnyerte a Szavak embere díjat. A Szent István Egyetemen humánerőforrás-menedzseri, a Corvinus Egyetemen személyügyi szakértői, majd ugyancsak a Szent István Egyetemen okleveles közgazdászi diplomát szerzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://veledvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6713588513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása